Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Tapestry Crochet Bag + Diagram


Γεια σας φίλοι μου!
Και σε ποιόν δεν αρέσει το χρώμα, χωρίς χρώμα η ζωή μας θα ήταν "μαύρη". Διώχνω το "μαύρο" από τη ζωή μου και συνεχίζω! Με τί; Μα με Tapestry Crochet! Είναι δύσκολο, είναι όμως πολύ όμορφο και ενδιαφέρον, όπως η ΖΩΗ! Βλέποντας τα Βίντεο με τις Γυναίκες στις φτωχογειτονιές, που πλέκουν με τέτοια μαεστρία, φαντασία και ταπεινότητα αυτά τα αριστουργήματα, ένοιωσα θαυμασμό μα και απέραντη ντροπή, για τον πολιτισμένο κόσμο, που εκμεταλλεύεται αυτούς τους ανθρώπους!
Μελέτησα λοιπόν βήμα βήμα την τεχνική αυτή και προσπαθώ να φτιάξω μια τσάντα, σε συνεργασία με την κόρη μου,(https://www.instagram.com/nouko.patterns/)που σαν πιο φρέσκο μυαλό, αντιλαμβάνεται περισσότερο κάποιες δυσκολίες και μου τις λύνει. Συνεργασία μάνας και κόρης και στην χειροτεχνία, την τέχνη που ενώνει το παλιό με το καινούριο, τον ένα πολιτισμό με τον άλλο, τη διαφορετικότητα που μας ενώνει και μας λέει πως όλοι τελικά οι άνθρωποι είμαστε ένα!


Via: http://club.osinka.ru/picture-9863516?p=16943752
Via: http://club.osinka.ru/picture-9863517?p=16943752
Αυτή είναι η τσάντα και το διάγραμμα που έχω ξεκινήσει...
Via:http://craftsbymanon.blogspot.gr/
..και αυτό είναι το διάγραμμα του πάτου που επέλεξα Όπως βλέπετε είναι με χάντρες και έπρεπε να προσαρμοστεί, για τις σχετικές αυξήσεις του κύκλου.

Ευχαριστώ που με διαβάσατε, θα έχουμε συνέχεια, σύντομα ελπίζω!

3 σχόλια:

  1. Καλησπερα!συγχαρητηρια για το blog!!!!προσπαθω εδω και καιρο να πλεξω μια παρομοια τσαντα αλλα μαλλον φταινε οι κλωστες που αγοραζω.μηπως ειναι ευκολο να μου πεις τι ειδους κλωστες παιρνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα!συγχαρητηρια για το blog!!!!προσπαθω εδω και καιρο να πλεξω μια παρομοια τσαντα αλλα μαλλον φταινε οι κλωστες που αγοραζω.μηπως ειναι ευκολο να μου πεις τι ειδους κλωστες παιρνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Ιουλία! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακρυλικό νήμα, αλλά αν σε ζεσταίνει το καλοκαιράκι, πάρε βαμβακερό 100%, όπως έχω στη συγκεκριμένη τσάντα.Την πλέκω με No 4 βελονάκι.Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου σ' αυτή την τεχνοτροπία είναι το μπέρδεμα των νημάτων στην εναλλαγή των χρωμάτων, γι αυτό ξεκίνα με 2-3 χρώματα μέχρι να το μάθεις, δες και μερικά βιντεάκια μήπως βοηθηθείς:https://www.youtube.com/results?search_query=tapestry+crochet+bag. Όταν την τελειώσω θα βάλω κι εγώ κάποιες οδηγίες. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή