Σελίδες

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Μαξιλαράκια με Τυνησιακή Πλέξη!

Γεια σας και πάλι με κάτι διαφορετικό... με Τυνησιακή πλέξη! Είναι μια πολύ απλή και όμορφη πλέξη, που πλέκεται κι αυτή με βελονάκι, μακρύτερο από το συνηθισμένο.
Έχω πλέξει διάφορα πλεκτούλια, αλλά εδώ θα σας παρουσιάσω τρία μαξιλαράκια που θα μπορούσαν να ήταν και κεντημένα! Μου αρέσει να παιδεύομαι και να παρουσιάζει ενδιαφέρον αυτό που φτιάχνω, γιατί διαφορετικά το βαριέμαι και μου φέρνει υπνηλία.
Η Τυνησιακή πλέξη λοιπόν από μόνη της είναι πανεύκολη γι αυτό είπα να την κάνω λίγο πιο συναρπαστική με το να εντάξω στο πλεκτό κι ένα σχεδιάκι, ώστε να μπερδεύω και να ξεμπερδεύω τα διαφορετικά χρωματιστά νήματα. Υπερβάλλω, δεν είναι τόσο τρομερό, λίγο σύστημα και όλα θα κυλήσουν κατ' ευχήν.


Η πίσω πλευρά συνεχίστηκε με Τυνησιακή πλέξη μονόχρωμη πια και η ένωση θα γίνει στις δύο πλαϊνές ραφές και στο κάτω μέρος με το φερμουάρ
 


Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι προσαρμόζω φερμουάρ για να αφαιρούνται και να πλένονται
Πριν από την προσαρμογή φερμουάρ και την προσθήκη " πον-πον"

Πώς φτιάχνουμε πον-πον:
 Δυστυχώς οι λήψεις είναι νυχτερινές και είναι λίγο σκούρες
α) Φτιάχνουμε δύο κύκλους από χαρτόνι ( ότι έχετε πρόχειρο) και ανοίγουμε στο κέντρο από ένα μικρότερο και κόβουμε από έξω προς το κέντρο δημιουργώντας άνοιγμα.
β) Εφαρμόζουμε τους δύο κύκλους προσέχοντας να συμπίπτουν τα ανοίγματά τους και τυλίγουμε το μαλλί της αρεσκείας μας γύρω γύρω.
γ) Περνάμε ένα ξυραφάκι ή ένα ψαλίδι ανάμεσα από τους κύκλους και κόβουμε προσεκτικά το μαλλί στην εξωτερική πλευρά των κύκλων. Συγχρόνως συγκρατούμε προχωρώντας τα κομμένα νήματα με ένα άλλο νήμα που περνάμε ανάμεσα στους κύκλους ακολουθώντας την πορεία του ξυραφιού ή του ψαλιδιού
δ) Τελειώνουμε το κόψιμο του μαλλιού, σφίγγουμε όσο μπορούμε το κεντρικό νήμα ( εγώ το βάζω διπλό για να μη μου σπάσει ενώ το σφίγγω)  και βγάζουμε με προσοχή τους χαρτονένιους κύκλους
 ε) Έχουμε τώρα ένα τρελομπαλάκι το οποίο θα κουρέψουμε με προσοχή για να του δώσουμε την τελική μορφή
 ζ) Και...ιδού!!!
 Έφτιαξα τέσσερα, ένα για την κάθε γωνία του μαξιλαριού
Νάτο πάλι καμαρωτό καμαρωτό....!!!!!

Αυτό το βίντεο έχει αναλυτικότατες οδηγίες για να μάθετε την Τηνυσιακή πλέξη
 
Και αυτό το βίντεο δείχνει ( με πολύ πολυλογία) πως πλέκουμε με περισσότερα από ένα χρωματιστά νήματα
Εδώ μπορείτε να δείτε πολύ ωραία σχέδια για πλέξιμο ή για κέντημα
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.254334004678440.49973.189102407868267&type=1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου