Σελίδες

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Πώς φτιάχνουμε τα "pom pom" Δυστυχώς οι λήψεις είναι νυχτερινές και είναι λίγο σκούρες
α) Φτιάχνουμε δύο κύκλους από χαρτόνι ( ότι έχετε πρόχειρο) και ανοίγουμε στο κέντρο από ένα μικρότερο και κόβουμε από έξω προς το κέντρο δημιουργώντας άνοιγμα.
β) Εφαρμόζουμε τους δύο κύκλους προσέχοντας να συμπίπτουν τα ανοίγματά τους και τυλίγουμε το μαλλί της αρεσκείας μας γύρω γύρω.
γ) Περνάμε ένα ξυραφάκι ή ένα ψαλίδι ανάμεσα από τους κύκλους και κόβουμε προσεκτικά το μαλλί στην εξωτερική πλευρά των κύκλων. Συγχρόνως συγκρατούμε, προχωρώντας, τα κομμένα νήματα, με ένα άλλο νήμα που περνάμε ανάμεσα στους κύκλους ακολουθώντας την πορεία του ξυραφιού ή του ψαλιδιού
,
δ) Τελειώνουμε το κόψιμο του μαλλιού, σφίγγουμε όσο μπορούμε το κεντρικό νήμα ( εγώ το βάζω διπλό για να μη μου σπάσει ενώ το σφίγγω)  και βγάζουμε με προσοχή τους χαρτονένιους κύκλους
 ε) Έχουμε τώρα ένα τρελομπαλάκι το οποίο θα κουρέψουμε με προσοχή για να του δώσουμε την τελική μορφή
ζ) Και...ιδού!!!


 Υπάρχει επίσης άλλος τρόπος κατασκευής πομ πομ, με πιρούνι, αλλά ενδείκνυται μόνο για μικρά. Με τους κύκλους μπορεί να είναι πιο σύνθετος, αλλά μπορούμε να φτιάξουμε όποιο μέγεθος θέλουμε, αρκεί να κόψουμε τους χαρτονένιους κύκλους στο επιθυμητό μέγεθος.

Πώς φτιάχνουμε πομ πομ με πιρούνι:

                             http://vividplease.blogspot.gr/2012/01/diy-how-to-make-tiny-pom-poms-with-fork.html

Επίσης υπάρχει στην αγορά ειδικό εργαλείο για πομ πομ που μπορείτε να αγοράσετε από την διεύθυνση:http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00593UPIA/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1634&creative=19450&creativeASIN=B00593UPIA&linkCode=as2&tag=atti24-21 
Διαλέγετε και παίρνετε!!!!!

2 σχόλια:

  1. Γεια σου κι από μένα! Τον έχω δοκιμάσει αυτό τον τρόπο! Θέλει πολλή προσοχή να μη σου φύγουν εκεί που κόβεις, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί το αποτέλεσμα είναι τέλειο και ομοιόμορφο όπως στη φωτογραφία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ! Θέλει λίγη προσοχή, αλλά το κολπάκι είναι να εισάγεις το νήμα που θα το δέσεις, ανάμεσα στα χαρτονάκια και ενώ κόβεις, να το σφίγγεις συγχρόνως και στο εσωτερικό των κύκλων και στο εξωτερικό, ακολουθώντας το ψαλίδι κατά πόδας. Στο τελείωμα θέλει λίγο συμμάζεμα στην αρχή του κομμένου νήματος, αλλά εντάξει κι αν φύγουν μερικά δεν χάλασε κι ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή